[ X ]
[ X ]
[ X ]
De ziua lucrătorului medical, secţia chirurgie vasculară a Spitalului Republican a primit o donaţie de 45.000 de lei
16 Iunie

Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical şi a Farmacistului care anual este sărbătorită în a treia duminică a lunii iunie, Secţia chirurgie vasculară a IMSP „Spitalul Clinic Republican” a primit o donaţie bănească din partea BC „Moldova Agroindbank” SA, transmite Curentul.md.

Suma donată este de 45.000 de lei și urmează a fi utilizată pentru modernizarea bazei tehnico-materiale a secţiei.

Secţia chirurgie vasculară a SCR înființată în anul 1977, este singura secţie specializată în acest domeniu în care se tratează pacienţi din toată ţara, avînd o importanţă unică pentru sistemul de sănătate din Moldova. Modernizarea bazei materiale a acesteia va facilita în continuare eforturile de combatere de către medicii moldovenii a afecţiunilor vasculare care cunosc o răspîndire tot mai mare.

„În contextul în care ţara noastră tinde să se alinieze la rigorile comunităţii europene, trebuie să asigurăm o conformitate şi în privinţa combaterii bolilor vasculare. În acest sens este foarte binevenită asistenţa Moldova Agroindbank, pe care intenţionăm să o utilizăm pentru echiparea şi amenajarea sălii de pansamente, sălii asistentelor medicale, pentru procurarea tehnicii de calcul”, a menţionat şeful Secţiei chirurgie vasculară, Dumitru Tabac.

„Contribuţia făcută pentru Spitalul Clinic Republican este o dovadă în plus că MAIB ştie să valorifice realizările echipei sale în interesul întregii comunităţi”, a afirmat preşedintele BC „Moldova Agroindbank” SA, Serghei Cebotari.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților