[ X ]
De la începutul anului peste 200 mii de viniete au fost eliberate de Serviciul Vamal
9 Septembrie

Potrivit datelor statistice, în perioada 1 ianuarie – 8 septembrie, 2014 au fost eliberate 201 886 viniete, care în sumă au alocat un venit în bugetul de stat de circa 32 milioane 222 mii 124 lei, transmite CURENTUL.

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în R. Moldova se aplică începînd cu 1 noiembrie 2012. Perceperea vinietei se efectuează de către organul vamal, care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinietei și termenul de valabilitate. Mai mult, vinieta poate fi procurată sau prelungit termenul în orice birou vamal, post vamal intern sau de frontieră, la intrarea în ţară.

Reamintim, că conform Codul Contravențional al RM, conducerea vehiculului neînmatriculat în RM, fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de 7 zile se sancționează cu amendă de 2000 lei. Săvîrșirea repetată, în cursul aceluiași an calendaristic a contravenției de către o persoană fizică se sancționează deja cu o amendă de 2600 lei, iar o persoană juridică achită o amendă de 4000 lei.

În cazul în care este atestată conducerea vehiculului fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de 7 zile se sancționează cu o amendă de 2600 lei, iar repetat se amendează cu 3000 lei pentru persoane fizice și 6000 lei-persoane juridice.

Vinieta – taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova se aplică începând cu 1 noiembrie 2012. Perceperea vinietei se efectuează de către organul vamal, care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinetei și termenul de valabilitate.

Elena Movreac

Inapoi la arhiva noutaților