[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi a depistat nereguli în formarea prețurilor la medicamente
10 Februarie
foto: curieruljudiciar.ro

Moldovenii, în ultimii doi ani au procurat medicamente mai scumpe decît ar fi trebuit, cu circa 5 milioane de lei. Situația ar fi fost generată de faptul că Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale ar fi admis nereguli în procesul de aprobare și formare a prețurilor la medicamente, se arată într-un raport al Curții de Conturi, transmite CURENTUL.

Prețul la 332 medicamente a fost stabilit în lipsa fișei de evaluare, care reprezintă unicul document ce confirmă corectitudinea stabilirii prețului de producător la medicament. Controlorii de la Curtea de Conturi mai spun că au identificat 36 de cazuri când costul la medicamentele generice erau mai mari cu 75 la sută decît prețul original aprobat de Ministerul Sănătății.

La fel, au fost identificate 43 de cazuri, cînd prețul de producător aprobat a fost mai mare cu peste 100% față de cel calculat de Agenție. Totodată, potrivit evaluărilor auditului, dacă ar fi fost aprobat prețul calculat, valoarea importului pentru aceste medicamente ar fi fost mai mică cu 4,1 milioane de lei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților