[ X ]
[ X ]
Cu muniții la traversarea frontierei de stat. Poliția de Frontieră a lansat un apel în acest sens
18 Iunie

Poliția de Frontieră a făcut o generalizare a informațiilor privind activitatea în primele șase luni ale anului și a constatat o creștere a numărului de încălcări a prevederilor legislative în vigoare cu privire la regimul armelor și al munițiilor, transmite Curentul.md

De la începutul anului pînă în prezent, în baza analizei de risc efectuate, polițiștii de frontieră au contracarat șapte cazuri de deținere a muniției în bagajele de mînă a persoanelor care intenționau să traverseze frontiera de stat. În anul precedent au fost înregistrate 15 astfel de cazuri.

Organele de drept, care anchetează cazurile, au stabilit că un factor important în săvîrșirea încălcărilor este neglijența sau neatenția persoanelor ce intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentîndu-se la controlul de frontieră avînd în bagaje muniții nedeclarate.

În conformitate cu legislația în vigoare, la depistarea unor asemenea infracţiuni, persoanelor vinovate se aplică sancțiunile prevăzute de Codul contravențional și Codul Penal.

Cu privire la creșterea numărului acestor cazuri, Poliția de Frontieră a lansat un apel către toți cei care au sau nu au drept de deținere și port a armelor, și care intenționează să traverseze frontiera de stat, să conștientizeze necesitatea respectării legislației în vigoare a Republicii Moldova. În context, recomandă ca înainte de călătorie să verifice cu atenție bagajele personale în vederea depistării prezenței lucrurilor interzise.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților