[ X ]
[ X ]
[ X ]
Contrabandă cu praf folosit în industria stomatologiei. Marfa era destinată unui cabinet stomatologic din Chișinău
1 August

Angajații postului vamal Leuşeni-Albiţa în colaborare cu inspectorii Poliției de frontieră au contracarat, în seara zilei de ieri, o tentativă de introducere prin metode frauduloase pe teritoriul Republicii Moldova a unui lot , de recipiente cu  praf de diferite culori, folosit în industria stomatologiei, transmite Curentul.md

Cele 90 de recipiente, nesigilate, cu praf de diferite culori au fost găsite în urma unui control fizic riguros într-o unitate de transport de model ,,BMW 320D”  care transporta colete neînsoţite din Italia în Republica Moldova.

Recipientele cu praf, au fost dosite de controlul vamal într -o cutie de carton de sub praf de spălat ,,Ariel”, aceasta fiind localizată în salonul unității auto.

Conducătorul auto, în vîrstă de 30 de ani, originar din mun. Chişinău a explicat colaboratorilor vamali că, recipientele  erau destinate unui chişinăuian care are în gestiune un cabinet stomatologic.

Coletul a fost reţinut pînă la elucidarea tuturor circumstanţelor, iar conducătorul auto a fost sancţionat, fiindu-i aplicată o amendă de pînă la 3000 lei.

Actualmente, de către organul vamal se determină valoarea.

Diana Cebotari

 

Inapoi la arhiva noutaților