[ X ]
[ X ]
Conlucrarea vameșilor moldoveni cu cei din România a dus la reducerea contrabandei cu țigări
21 August

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au prevenit și contracarat, în perioadele 22-26 iulie 2014 şi 01-08 august 2014,  mai multe fraude cu produse de tutungerie. În acest sens, fiind diminuată contrabandă cu țigarete în zona frontierei moldo-române, transmite CURENTUL.

În context, Serviciul Vamal al Republicii Moldova împreună cu Direcția Generală a Vămilor din România au desfăşurat acţiuni comune pe frontiera moldo-română cu scopul de a combate traficul ilicit cu produse din tutun și de a îmbunătăți gradul de conformare al persoanelor fizice/juridice faţă de reglementările vamale și fiscale privitoare la comerțul cu țigarete.

În cadrul operațiunii au fost antrenate atît echipele mobile cît și echipele canine ale ambelor autorități vamale.

Acţiunile au avut loc în baza Protocolului încheiat în anul 2011, benfeciind în acest sens și de sprijinul marilor producători de ţigarete din România (British American Tobacco – BAT, Japan Tobacco International – JTI şi Philip Morris Trading – PMT), precum și alte autorități abilitate, cum ar fi Poliția de frontieră din România și Republica Moldova.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților