[ X ]
[ X ]
[ X ]
Condiţii moderne de tratament și asistență medicală  pentru alte două sate din raionul Nisporeni
22 Septembrie

Pe 20 septembrie curent, a fost inaugurat Oficiul Medicilor de Familie Cioreşti şi Oficiul de Sănătate Găureni, din raionul Nisporeni. Astfel, circa opt sute de locuitori din Satul Găureni vor beneficia de consultaţii şi tratament în condiţii moderne, transmite CURENTUL.

Oficiul Medicilor de Familie Cioreşti deserveşte circa 4400 locuitori din satele Ciorăşti şi Vulcăneşti. Asistenţa medicală primară este asigurată de către un medic de familie şi 6 asistenţi medicali de familie. Sediul nou al instituţiei a fost construit prin proiectul Băncii Mondiale, costul acestuia fiind de 2 700 000 lei.

Edificiul nou din Satul Găureni a fost construit prin proiectul investiţional accesat de la Fondul de dezvoltare al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, costul lucrărilor constituind peste un milion şi jumătate de lei.

Instituţiile medicale sunt asigurate cu transport sanitar, cu echipament medical şi mobilier necesar, ce corespunde normelor minime de dotare, conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților