[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comunitatea LGBT organizează un nou Festival „Curcubeul peste Nistru”
13 Mai

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantele Centrului de Informare GENDERDOC-M, Angela Frolov și Anastasia Danilov, au anunțat despre organizarea  Festivalului „Curcubeul peste Nistru”, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, transmite Curentul.md

Anul acesta Festivalul va dura șase zile, în perioada 13-18 mai 2014, și cuprinde mai multe evenimente, inclusiv și un marș al persoanelor din comunitatea LGBT, programat pentru ziua de sîmbătă.

Startul va fi dat prin arborarea drapelului Festivalului „Curcubeul peste Nistru”, după care, tot în prima zi, va fi proiectat filmul „Copilul Meu”, la Cinematograful „Odeon”. În următoarele zile vor fi organizate alte evenimente, iar pentru joi este preconizată o depunere de ghirlande comemorative şi flori la Monumentul victimelor represiunilor, str. Calea Orheiului.

Potrivit organizatorilor, la marșul de anul acesta vor participa nu doar persoanele din comunitatea LGBT, dar și rudele acestora, prietenii. Totodată, s-a informat că vor participa și reprezentanți ai unor ambasade acreditate în Republica Moldova.

În vederea organizării marșului a fost depusă o declarație la Primărie, însă despre locul desfășurării nu s-au oferit detalii, din motive de siguranță, pentru a evita ciocniri cu alte grupuri care sunt împotriva acțiunilor organizate de către persoanele de altă orientație sexuală.

Festivalul se va încheia duminică, 18 mai curent, cu o ”Seara de promovare a unui comportament sexual protejat”, la un club din capitală.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților