[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comprimate Diazepam și alte ilegalități depistate în urma perchezițiilor de angajații penitenciarelor
16 Iunie

În perioada 13 – 15 iunie curent, angajații Serviciului securitate regim și supraveghere al Penitenciarului nr. 6 din Soroca,  au verificat un colet destinat  unui deținut în vîrstă de 58 de ani. În urma controlului de specialitate, oamenii legii au depistat printre produsele alimentare, 20 de pastile Diazepam, transmite Curentul.md.

Femeia, care a transmis coletul cu tranchilizante își are domiciliul în satul Antoneuca, raionul Drochia și este o prietenă de-a deținutului.

La fel, în același penitenciar în timpul verificării coletului alimentar, destinat unui condamnat, în vîrstă de 48 de ani, a fost depistat un ecran pentru telefon mobil. Acesta era camuflat într-o sacoșă cu semințe de floarea soarelui. Potrivit informaţiilor angajaţilor penitenciari, pachetul cu „surpriză” a fost transmis prin poștă chiar de concubina deţinutului.

Totodată pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajații Serviciilor securitate, regim și supraveghere ai Penitenciarelor nr.1-Taralia, nr.3-Leova, nr.4-Cricova, nr.6-Soroca, nr.8-Bender, nr.9 – Pruncul, nr.11-Bălți și nr.17-Rezina au efectuat un șir de percheziții în celulele persoanelor private de libertate dar şi în spaţiile aferente cazării acestora.

În rezultat, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 15 telefoane mobile, un acumulator pentru telefon mobil, 4 cartele SIM, 1 reșou electric, 1 litru de spirt, 4,5 litri de băutură alcoolică „basamac”, 60 litri de băutură alcoolică „bragă” și 2 kg materie primă solidă pentru prepararea băuturilor alcoolice.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților