[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNSM lansează campania națională „Femeia și copilul – viitorul țării”
19 Martie
foto: sindicate.md

Organizația de Femei  ”AGROINDSIND” din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din RM lansează campania națională „Femeia și copilul – viitorul țării”. Această acțiune vine în contextul în care indemnizațiile oferite de stat la nașterea și îngrijirea copiilor nu dau posibilitatea de a crește o generație sănătoasă și puternică, a declarat Daria Bostan, președintele Organizația de Femei  ”AGROINDSIND”, transmite Curentul.md.

„Doar cu implicarea sindicatelor, problema poate avea căi de soluționare. Sindicatele au fost împotrivă de a înrăutăți situația acestor tinere mame”, a adăugat aceasta.

„Trebuie de îmbunătățite condițiile mamelor și viitoarelor mame, statul trebuie să-și asume o responsabilitate de a îmbunătăți condițiile și acea lege (289), care trebuie să fie abrogată sau să fie îmbunătățită la capitolul susținerea materială”, a menționat Petru Chiriac, vicepreședintele Confederației Naționale din Moldova.

Conform modificărilor, indemnizația pentru maternitate va fi calculată în baza venitului mediu obținut timp de un an și nu de șase luni cum a fost pînă în prezent. În cazul în care viitoarea mămică a fost în concediu de boală, această perioadă va fi taxată cu 900-1400 de lei și nu cu salariu de facto.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților