[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA oferă detalii în cazul fundaţiei Liceului „Mircea Eliade”
12 Februarie
foto: afla.md

Fundaţia Liceului „Mircea Eliade” nu are dreptul de a colecta bani de la elevi şi de la părinţii acestora. În cadrul unei conferinţe de presă, vicedirectorul CNA Cristina Ţărnă a declarat că acest lucru este ilegal, transmite CURENTUL.

„Un membru al fundaţiei a multiplicat avizul de colectare a banilor şi l-a distribuit profesorilor pentru ca aceştia, la rîndul lor, să îl transmită elevilor. Fiind audiat contabilul fundaţiei, CNA a constatat că în doar cinci zile de la data difuzării anunţului au fost colectaţi 74.570 mii de lei”, a declarat vicedirectorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Cristina Ţărnă a anunţat că în curînd CNA va sesiza Ministerul Educaţiei, dar şi Ministerul Justiţiei pe marginea acestui caz.

„A fost încălcat un ordin al Ministerului Educaţiei prin care se interzice implicarea cadrelor didactice şi a echipei manageriale în procesul de colectare a plăţilor, precum şi gestionarea asociaţiilor părinteşti formate în cadrul instituţiei. Au fost înregistrate nereguli şi la înregistrarea fundaţiei la Ministerul Justiţiei”, a adăugat aceasta.

În acelaşi timp, vicedirectorul CNA a menţionat că pentru evitarea unor asemenea situaţii pe viitor este necesară modificarea legislaţiei.

„Trebuie să fie examinată posibilitatea de a introduce  sancţiuni pentru persoanele care atrag minorii în colectarea banilor”, a conchis Cristina Ţărnă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților