[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA a citat pentru audieri cinci șefi din conducerea ÎM Piața Centrală
10 Iulie

În urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate ieri la ÎM Piaţa Centrală din Capitală de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție vor fi citați pentru audieri conducerea pieții, transmite Curentul.md

În dosarul depășirii atribuțiilor de serviciu prin perceperea de taxe ilegale de la comercianți vor fi audiați şeful întreprinderii şi patru şefi de direcţii, în birourile cărora au fost găsite mai multe documente, acte contabile, înscrisuri de ciornă, dar şi ştampile ale unor agenţi economici. Totodată, vor fi audiaţi selectiv agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ în Piaţa Centrală.

Potrivit datelor preliminare, de la comercianţi se percepeau plăţi neoficiale fără a fi reflectate în evidenţa contabilă. Din spusele unor comercianţi, taxele variau în funcţie de locul de amplasarea gheretei sau mesei, precum şi de volumul mărfurilor vîndute. Astfel, de la un vînzător de citrice s-ar fi perceput lunar, în afara plăţii de arendă, cîte 200-300 de euro pentru un loc de comerţ.

Procurorii estimează o sumă lunară de 4 000 000 de lei percepută ilegal.

Amintim că ieri, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfăşurat mai multe acțiuni de urmărire penală la ÎM Piaţa Centrală din Capitală în cadrul unui dosar de corupţie. Este vorba despre o cauză penală pornită pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către factori de decizie ai administraţiei Pieţei prin colectarea de plăţi neoficiale de la persoanele care închiriază locuri pentru comerţ.

În aceeași ordine de idei, CNA şi Procuratura Anticorupţie fac un apel către persoanele care au fost obligate să achite plăţi ilegale pentru un loc în Piaţa Centrală să ofere informaţii la numerele de telefon ale Unităţii de Gardă a CNA 257 202 sau la telefonul de încredere 257 257.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților