[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cîţi poliţişti au fost implicaţi în acte de corupție în 2013
4 Februarie
foto: studentie.ro

Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne a recunoscut că pe parcursul anului 2013 sute de polițiști au fost sancționați pentru acte de corupție, iar alte câteva sute au plecat din sistem din aceast motiv, transmite Curentul.md.

„365 de persoane au trecut prin proceduri disciplinare și circa 400 de persoane au plecat din sistem, 80 de persoane au fost demise în rezultatul unor dosare penale. ”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, corupția în sistemul de asigurare a legii este un fenomen foarte grav şi trebuie neapărat combătut.

„Vom avea o inițiativă unde polițistul ar trebui să aibă permanent o cameră de luat vederi și, respectiv, această interacțiune între polițiști și cetățeni să fie înregistrată. Atît polițistul, cît și cetățeanul trebuie să fie conștienți de faptul că sînt monitorizați video”, a adăugat Recean.

Potrivit unui sondaj realizat de IPP, la comanda ministerului de Interne, finanțat de Ambasada SUA, poliția intră în topul celor mai corupte instituții ale statului, acumulând 63,6% din voturile respondenților la capitolul ”instituții corupte și foarte corupte”, fiind precedată de Parlament (75,5%), Guvern (74,6%), justiție (71,7%) și partidele politice (68%).

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților