[ X ]
Circa 160 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a RM
21 Iulie

Legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, în perioada 14-20 iulie, a fost încălcată de 158 de persoane, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, 19 persoane au fost documentate pentru trecerea ilegală sau tentativa de trecere frauduloasă a frontierei, iar alte 57 de persoane – pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

10 persoane au fost documentate pentru prezentarea documentelor false sau falsificate, iar altele 10 – pentru tentativa de trecere peste frontiera de stat a bunurilor materiale.

Totodată, 38 de cetăţeni străini au fost documentaţi pentru încălcarea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, 24 de persoane aflate în conflict cu legea și 4 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

CURENTUL.md precizează: Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit circa 342 de mii de persoane, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de aproximativ 65 de mii unităţi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților