[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinci mii de persoane vor ieşi la protest pe 8 aprilie 2014
2 Aprilie
foto: pakistantoday.com.pk

Liderul sindical Oleg Budza a avut marți, 1 aprilie curent, o întrevedere cu prim-ministrul, Iurie Leancă, unde au analizat posibilitatea majorării cu 50% a salariilor la cadrele didactice începând cu 1 mai 2014, transmite Curentul.md.

Negocierile cu reprezentanții Guvernului privitor la majorarea salariilor pentru cadrele didactice sunt complicate, deoarece nu se ajunge la un consens în ceea ce privește termenul și suma de bani alocată în acest scop.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) , Oleg Budza  a subliniat că dacă Guvernul nu acceptă revendicările înaintate de conducerea Sindicatului Educației și Științei, atunci, începând cu 8 aprilie curent, se vor organiza acțiuni de protest în masă, la care vor participa peste 5 mii de persoane.

Totodată, în cadrul întrevederii cu jurnaliștii, Oleg Budza a evidențiat faptul că sindicatele sunt categoric împotriva introducerii cotei unice a impozitului pe venit, pentru toate categoriile de salariați.

Conducerea CNSM s-a pronunțat și asupra problemei privind restanțele salariale. Potrivit acestora, sectorul real însumează aproximativ 110 milioane de lei, datorii salariale.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților