[ X ]
[ X ]
[ X ]
Centrul de creație „Buciumul” va deveni centru comercial?
27 Martie

Centrul de Creaţie „Bucium” va fi distrus, iar în locul acestuia va fi ridicat un centru comercial. Cel puțin asta afirmă socialiștii, care astăzi au desfășurat o nouă acțiune de protest, transmite CURENTUL.

Astăzi, mai mulţi activişti ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, alături de reprezentanţii comercianţilor din Piaţa Centrală, locatari ai blocurilor unde sînt efectuate construcţii ilegale, reprezentanţii Centrului de Creaţie „Buciumul” au venit în faţa primăriei mun. Chişinău pentru a-şi exprima dezacordul cu acţiunile pe care le întreprinde administraţia capitalei în soluţionarea problemelor oraşului.

În comunicatul socialiştilor se menționează că, actorii de la Centrul de Creaţie „Buciumul” s-au arătat extrem de indignaţi de faptul că în edificiul stilizat al lor se doreşte construcţia unui Centru Comercial şi se pune sub semnul întrebării posibilitatea organizării mai multor manifestări culturale.

Tinerii socialişti au ridicat în faţa Primăriei mai multe gherete stilizate şi anexe improvizate ca să demonstreze responsabililor de la Primărie şi opiniei publice în ce s-a transformat pretinsa capitală europeană.

Solicitată de Curentul.md, directorul studioului „Buciumul”, Mihaela Iacob a calificat aceste acuzaţii drept aberaţii. „Construcţiile erau ocupate abuziv de către familia regretatului Tudor Tătaru. Construcţia nu este şi nu va fi centru comercial, va rămîne în continuare centru naţional de creaţie. Pur şi simplu centrul a avut  foarte multe datorii, din 2007 pînă în prezent am avut  de achitat în jur de 600.000 de lei pentru încălzire, apă şi canalizare”, a adăugat aceasta.

Amintim că scandalul de la Buciumul a izbucnit după moartea lui Tudor Tătaru, cel care timp de 22 de ani a fost conducătorul acestui centru etno-folcloric. În luna noiembrie a anului trecut, fiica defunctului regizor Tudor Tătaru acuza Primăria că vrea să distrugă studioul Buciumul şi să amenajeze aici un supermarket.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților