[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cașcaval pentru restaurante, transportat ilegal în capitală
16 Iunie
foto: jurnaluldedrajna.ro

Ofițerii de investigarea fraudelor economice din cadrul IP Rîșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău au contracarat un caz de transportare ilicită a două tone de cașcaval „Parmigiano-Reggiano”, care urmau să fie livrate la cîteva restaurante din capitală, transmite Curentul.md

Cașcavalul estimat la suma totală de 800 000 lei a fost depistat într-un automobil de model „Mercedes”, condus de un locuitor al capitalei în vîrstă de 27 ani.

Cantitatea de cașcaval era transportată în lipsa actelor de origine sau provenienţă, pe care era indicat anul producerii 2012 – 2013. În context poliţiştii suspectează bărbatul de faptul că, ar fi introdus fraudulos producţia pe teritoriul ţării.

Totodată a fost numită o expertiză specializată pentru a constata calitatea şi dacă putea fi utilizat spre consum. După reținerea unității de transport, cele două tone de cașcaval au fost ridicate și depozitate, pînă la luarea unei decizii de către instanţa de judecată.

Deocamdată forţele de ordine au iniţiat un proces contravenţional în privinţa şoferului, fiind sancţionat cu amendă în mărime de 3 000 lei.

Reţinerea a avut loc pe strada Pietrarilor în cadrul planurilor de acţiuni iniţiate de Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău, privind relevarea schemelor frauduloase, organizate cu scop de tăinuire a originii şi legalizarea mărfurilor de o provenienţă dubioasă, de regulă importate prin contrabandă sau introduse prin trafic ilicit.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților