[ X ]
[ X ]
Cardiochirurgul Aureliu Bătrînac, decorat de Nicolae Timofti cu Ordinul „Gloria Muncii”
24 Noiembrie

Şeful de departament la Spitalul Clinic Republican, cardiochirurgul Aureliu Bătrînac a fost decorat recent de preşedintele Nicolae Timofti cu Ordinul „Gloria Muncii”, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, distincţia a fost acordată în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniile respective de activitate şi înaltă măiestrie profesională.

Aureliu Bătrînac este doctor în științe medicale, conferențiar, cercetător. Are 25 de ani de practică în chirurgia cardiovasculară. Pînă în prezent a efectuat peste 1000 de intervențiipe cord. De asemenea, are peste 120 publicații științifice.

Aureliu Bătrînac este membru al Societăţii Europene de Chirurgie Toracică şi Vasculară şi Societatea Europeană de chirurgie cardiovasculară, dar şi al Societăţii americane de chirurgie toracică. În 1989 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „NicolaeTestemiţanu”.

În perioada anilor 1989-1991 a efectuat rezidențiatul la aceeaşi universitate. Între anii 1991 – 1994 a făcut studii postuniversitare la Centrul de Chirurgie Cardiovasculară, Academia de Științe Medicale din Rusia.

Din 2009 pînă în prezent, Aureliu Bătrînac este chirurg cardiovascular, vicedirector al Institutului de Cardiologie,Chișinău. Între anii 1995 – 1996 a fost chirurg cardiovascular în cadrul Centrului de chirurgie cardiovasculară al Academiei de Științe Medicale din Moscova, Rusia.

A efectuat mai multe stagii peste hotare: în Germania, Spitalul din Braunschweig, stagiu practic (2002); în Croația, Spitalul Clinic Dumbrava, Universitatea de Medicină, Zagreb, stagiu clinic (2000); în Germania, Școala medicală din Hannover, domeniul chirurgie toracică și cardiovasculară (1997 – 1999).

Cunoaşte limbile română, rusă, engleză, germană şi franceză.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților