[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocurile sociale destinate persoanelor nevoiașe de la Briceni sînt construite în proporție de 70%
9 Iulie

Blocul locativ destinat persoanelor nevoiașe din raionul Briceni este construit în proporție de circa 70%. Locuinţele construite prin intermediul Proiectului, sunt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social în baza unui contract de locațiune, încheiat pe o perioadă determinată de timp. Prin contract se vor stabili condiţiile de locaţiune, tarifele, drepturile şi obligaţiile fiecăreia din părţi, transmite CURENTUL.

Scopul acestor construcții, a fost de a îmbunătăți şi de a creşte fondul de locuinţe date în chirie pentru familiile social-vulnerabile din Republica Moldova, aflate în prezent, în imposibilitatea de a avea acces la condiţii de locuit satisfăcătoare. Construcția va avea 5 nivele, cu circa 40 de apartamente finalizate „la cheie”. Acestea vor avea bucătăria și baia dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardosea finită cu gresie, teracotă și laminat, precum și pereți tencuiți, inclusiv conectarea la rețelele de apă și canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu și internet, etc.

Costul total al obiectivului din Briceni este de 1,3 milioane de euro, din care circa 843 de mii de euro este împrumutul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

„Inițial urma ca blocul să fie dat în folosință în luna decembrie a anului curent. Zilnic pe șantier muncesc circa 40 de angajați, iar lucrările de construcție sunt executate conform graficului. După discuțiile cu antreprenorul general am decis să modificăm graficul lucrărilor, astfel, încît în luna octombrie să reușim să organizăm recepția la terminarea lucrărilor” a menționat Iunona Lungul, Reprezentant a Unității de Implementare (UIP).

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților