[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au rămas zile numărate pînă la sesiunea de BAC. Iată orarul examenelor!
29 Mai

Absolvenții liceelor din Republica Moldova se pregătesc pentru sesiunea de BACALAUREAT, iar pînă la primul examen au rămas zile numărate, transmite Curentul.md

Astfel, pe data de 3 iunie 2014 alolingvii vor susține primul examen la Limba şi literatura română, după care sesiunea se va desfășura după următorul orar:

  • Vineri, 6 iunie – Limba de instruire;
  • Marți, 10 iunie – Limba străină;
  • Vineri, 13 iunie – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport), Tehnologie (tehnologic).
  • Marți, 17 iunie – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatica);
  • Vineri, 20 iunie – Limba ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist).

Ministerul Educației a precizat că, și în acest an, examenul de BACALAUREAT poate fi susținut și de cei care își fac studiile în colegiile din țară. Ministerul nu a anulat acest drept al studenților de a obține diploma de BACALAUREAT în timpul studiilor medii de specialitate. Oportunitatea de a face treapta de liceu, de a susține bacalaureatul și în paralel de a obține o specialitate va fi menținută și pe viitor pentru elevii care vor studia în colegii.

La fel, anul acesta au fost menținute măsurile anti-copiat și anti-fraudă a rezultatelor sesiunii de BAC, instituite anii precedenți. Guvernul a aprobat, recent, sancțiuni și pentru persoanele care vor publica pe rețeaua de internet, sau vor furniza prin alte căi posibile, testele examenelor sau rezultatele acestora.

În 2014 examene de bacalaureat vor susține în jur de 28 mii de candidați.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților