[ X ]
[ X ]
[ X ]
Atenţie şoferi! INP şi pompierii vă pun la încercare
17 Martie
foto: dse.md

În perioada 17-18 martie curent, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) organizează operațiunea “Girofar”, care are drept scop depistarea și documentarea conducătorilor auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație, transmite CURENTUL.

În prima jumătate a zilei de astăzi, 17 martie 2014, 6 echipaje ale Poliției de Patrulare și una a pompierilor au pornit pe drumurile capitalei. În aproximativ trei ore, au fost documentate 33 contravenții: 27 pentru neoferirea priorității mașinilor speciale și 6 pentru purtarea convorbirilor telefonice și necuplarea centurii de siguranță în timpul șofatului.

Amintim că, potrivit Codului Contravențional, art. 241, al.2, „conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculului cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune”, se sancționează cu amendă de la 25 la 30 de unități convenționale și cu aplicare a 4 puncte de penalizare.

Șoferilor trebuie să acorde maximă prudență în trafic și să acorde prioritate mașinilor cu regim prioritar de circulație, pentru că ele sunt responsabile de securitatea și salvarea vieților omenești.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților