[ X ]
[ X ]
[ X ]
Armata Naţională a comemorat soldaţii căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial
9 Mai
foto: army.md

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, împreună cu corpul de comandă al Armatei Naţionale, a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” şi a participat la mitingul de comemorare. La eveniment, a fost prezentă conducerea supremă din stat, veterani de război, reprezentanţi ai ambasadelor şi misiunilor internaţionale acreditate în RM şi mii de cetăţeni care au adus un omagiu ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, transmite Curentul.md.

„Marcăm astăzi încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Umanitatea a plătit un preț enorm pentru inconștiența unor dictatori care au declanșat cea mai sângeroasă conflagrație mondială, la mijlocul secolului XX. Milioane de oameni și-au pierdut viețile în acea încleștare. Printre ei, și sute de mii de conaționali de-ai noștri, civili și militari. Trebuie să le cinstim memoria pentru jertfa pe care au adus-o, în numele păcii și a viitorului urmașilor lor”, a spus Preşedintele RM și  Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Nicolae Timofti.

La fel, în cadrul evenimentului de la Complexul Memorial „Eternitate”, militarii din Batalionul de Gardă au efectuat trei salve de foc şi au prezentat onorul militar eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă.

Cu prilejul Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, manifestaţii similare au avut loc pe „Capul de pod Şerpeni”.

Militarii Armatei Naţionale, veteranii de război şi reprezentanţii autorităţilor publice locale au depus flori la focul veşnic, la mormîntul soldatului necunoscut şi au ţinut un moment de reculegere.

Elena Mocreac

image-02 image-05 image-13 image-01

Inapoi la arhiva noutaților