[ X ]
[ X ]
[ X ]
Angajaţii din sectorul feroviar vor beneficia de o majorare la salariu din 1 august
18 Mai

Angajaţii din sectorul feroviar vor beneficia, de la 1 august anul curent, de o majorare cu 15% a salariilor. Nicolae Buza, preşedintele Sindicatului Feroviarilor din Moldova, a precizat pentru „Vocea poporului” că acest lucru a fost obţinut în urma unui proces de negocieri purtate de reprezentanţii salariaţilor cu factorii de decizie, transmite Curentul.md.

Nicolae Buza a apreciat că majorarea anunţată a retribuţiei nu este una semnificativă şi că sindicatele au solicitat ca aceasta să fie de 50 la sută. „Vom insista în continuare asupra creşterii salariilor până la nivelul cerut de noi. În prezent, situaţia financiară a lucrătorilor este critică din cauza lefilor mici şi a cheltuielilor mari”, a specificat preşedintele Sindicatului Feroviarilor din Moldova.

La fel și reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor au anunţat anterior că poartă discuţii cu reprezentanții sindicatelor din ramura feroviară despre modul în care decurge procesul de reformare a Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a menţionat că, odată cu optimizarea cheltuielilor întreprinderii şi a implementării, în general, a planului de modernizare, va deveni posibilă şi majorarea salariilor angajaţilor, care vor fi remuneraţi în baza unor criterii de performanţă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților