[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află cum poți deveni profesionist în arta degustării vinului!
11 Februarie
foto: studentie.ro

Asociația de Sommelier din R.Moldova are în jur de 20 de membri. Despre aceasta a comunicat pentru CURENTUL, președintele Asociației, Mihai Druță.

“Este vorba despre persoane din lumea vinului, angajați ai întreprinderilor vinicole, lucrători ai restaurantelor, persoane cărora le place și respectă vinul”, a menționat Mihai Durță.

Potrivit spuselor sale, cei care devin membri au obligații: participarea activă la evenimentele organizate de Asociație, de exemplu: master-class – uri privind degustarea vinurilor, training – uri de specializare organizate cu ajutorul colegilor străini, conlucrarea cu colegii din domeniul vinicol, elaborarea unui rating intern al Asociaţiei privind vinurile din R.M, propagarea culturii de consum a vinului şi profesiei de sommelier.

În cadrul organizației, sunt disponibile cursul de inițiere “Sommelier și Degustare de Vinuri”, care durează două luni și include opt module.

“Pentru a deveni membru al Asociației trebuie să completezi o cerere, iar candidatura se propune la adunarea Asociației, unde se decide dacă se acceptă”, a spus Președintele Asociației.

Totodată, cel care devine parte a asociației achită și o taxă simbolică, care reprezintă o cotizație ce se achită fie lunar, fie o dată în an.

CURENTUL precizează: Asociația de Sommelier din R.Moldova are misiunea de a cultiva  arta de a consuma vinuri și băuturilor alcoolice în Republica Moldova în corespundere cu nivelul de percepere a societății europene, la etapa actuală, și de dezvoltare profesională în domeniu vinificației la nivel de stat.

Notă: În următoarele zile, CURENTUL va publica un Top – 10 cele mai bune vinuri în 2013 în opinia președintelui Asociației de Sommelier din Moldova, Mihail Druță.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților