[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află cît trebuie să scoată moldovenii din buzunare pentru masa de Paște
9 Aprilie
foto: sanatate.bzi.ro

Pînă la Paște au mai rămas două săptămîni, dar moldovenii aflați deja în febra pregătirilor pentru sărbători au luat cu asalt piețele de produse alimentare din capitală, întrucît cei care aleg să își facă din timp provizii pentru masa de Paște profită de prețuri mai mici.

În această perioadă, în hala de carne din Piața Centrală un kilogram de mieluț este de 85 lei, un preț rezonabil spun vînzătorii ținînd cont de faptul că în ajunul sărbătorilor Pascale carnea de cîrlan va costa de două ori mai mult. „Prețurile sunt bune, nu sunt mari. Nu ascundem însă, că în ajun de sărbătoare s-ar putea dubla”, a spus una din comerciantele de carne.

Cei care vor opta pentru o friptură de porc la cuptor, vor trebui să plătească 65 lei pentru un kg, iar un kg de piciorușe de porc, numai bune pentru răcituri, costă între 40 – 55 lei/kg.

Amatorii de răcituri de pasăre vor trebui să scoată din buzunar mai mult, între 200 și 250 lei pentru un cocoș crescut la țară.

Carnea de iepure nu lipsește nici ea de pe masa de sărbătoare, iar cei care o preferă vor trebui să golească portofelul cu 100 de lei pentru numai un kg.

Cumpărătorii roiesc și la tarabele cu brînzeturi, deoarece, conform tradiției brînza și cașul de oaie sunt nelipsite de pe masa de Paște. Aceste produse variază între 70 de lei pentru un kg de caș proaspăt și 75 lei pentru un kg de brînză de oi.

Fructele și legumele sunt și ele la mare căutare. Prețurile fructelor și citricelor nu s-au schimbat față de cele de săptămînile trecute, astfel un kg de banane, portocale sau kiwi poate fi cumpărat cu aproximativ 25 de lei, iar dacă doriți să asortați brînzeturile cu legume proaspete, atunci va trebui să plătiți 25 de lei pentru un kg de roșii, 35 lei pentru un kg de castraveți și 17 lei pentru un kg de varză nouă. La mare căutare este ridichea și ceapa verde, o legătură de ridichi ajunge la prețul de 10 lei, iar o legătură de ceapă verde variază între 3 și 5 lei.

Singurele produse mai ieftine sunt ouăle. Cele de la fabrici costă între 9 și 11 lei pentru zece bucăți, iar cele de casă sunt vîndute cu 16 lei zece ouă.

Anul acesta Paștele se va sărbători la 20 aprilie.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților