[ X ]
[ X ]
[ X ]
Află care sunt condițiile pentru perfectarea gratuită a buletinului de identitate sau a pașaportului
2 Aprilie

La 24 martie 2014 Guvernul a adoptat o hotărîre  „Cu privire la acordarea înlesnirilor la eliberarea actelor de identitate”. Potrivit noilor reglementări, actele de identitate se eliberează cetăţenilor Republicii Moldova, în mod gratuit, transmite Curentul.md.

Actele de identitate se eliberează după următoarele acțiuni: buletinul de identitate al cetăţeanului RM,  la prima eliberare, inclusiv la preschimbarea, declararea pierderii sau furtului paşaportului de tip sovietic, precum şi a persoanelor cu dizabilitate, veteranilor de război, victimelor traficului de fiinţe umane, care nu deţin buletin de identitate, persoanelor care se află la întreţinerea statutului într-o instituţie socială rezidenţială.

Paşaportul cetăţeanului R. Moldova se oferă gratuit persoanelor cu dizabilitate severă şi persoanelor care au atins vîrsta de pensionare conform legii, copiilor orfani, copiilor cu dizabilităţi şi copiilor cu vârsta sub 1 an, care vor pleca la tratament peste hotarele RM., persoanelor care la data de 10 septembrie 2005, erau înregistrate la domiciliu în localităţile din stînga Nistrului și participanţilor la cel de-al doilea război mondial.

Cererea pentru eliberarea actelor de identitate cu înlesniri se examinează în termen de 30 de zile calendaristice pentru eliberarea buletinului de identitate, pentru eliberarea buletinului de identitate provizoriu de la data adresării solicitantului și pentru eliberarea paşaportului la fel 30 de zile calendaristice.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților