[ X ]
[ X ]
Administratorul unei firme, condamnat pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari
12 Noiembrie

Procuratura raionului Anenii Noi anunţă despre condamnarea administratorului unei firme pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, transmite CURENTUL.

În cursul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în decembrie 2011, inculpatul a încheiat un contract de vînzare – cumpărare, prin care urma să achiziţioneze de la o întreprindere 1000 de tone de grîu şi 1000 de tone de porumb.

Prin înşelăciune şi abuz de încredere acesta a primit de la vînzător 45,2 tone de porumb, în sumă de 115 mii lei, pe care l-a transportat într-o localitate din raionul Criuleni, unde l-a realizat la preţ diminuat, iar banii obţinuţi i-a însuşit, eschivîndu-se de la achitarea cu furnizorul.

Recent, inculpatul a fost recunoscut vinovat de escrocherie, săvîrşită în proporţii deosebit de mari şi condamnat la 9 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii vizînd administrarea bunurilor pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei de 121 mii lei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților