În urma depistării cazurilor de intoxicație alimentară din raionul Hîncești, cînd au fost internate peste 22 de persoane (dintre care 3 copii) cu simptome de intoxicație alimentară, a fost efectuată o anchetă preventivă, informează CURENTUL.
Astfel, cazul a fost anchetat de către o echipă de angajați ai Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Rîșcani și angajați ai aparatului central al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, care au evaluat condiţiile şi circumstanţele în care s-a produs parastasul din s.Recea, r-nul Rîșcani.
Grupul de lucru a întreprins un șir de măsuri, printre care se enumeră: inițierea anchetei epidemiologice; prelevarea probelor de produse alimentare, lavaje de pe suprafeţele de lucru cu alimentele, veselă;examinarea trasabilităţii alimentelor pe tot lanțul alimentar; informarea populației despre riscul existent și profilaxia manipulării produselor alimentare.
Aceste măsuri preventive au dus la stabilirea mai multor circumstanțe, printre care cele mai importante sînt producerea bucatelor în condiții mizere:
În privinţa agentului economic de la care au fost achiziționate fructele și legumele în lipsa certificatelor de inofensivitate, a fost întocmit proces verbal cu privire la aplicarea contravenţiei administrative conform art. 196 alin.1 al CCRM.
Tatiana Cocerva, stagiară