[ X ]
[ X ]
[ X ]
8 tone de alcool de contrabandă au fost reţinute la graniţă cu Ucraina
22 Iulie

8 tone de alcool etilic au fost reținute în cadrul unei operațiuni comune desfășurate de polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, în această dimineață, pe direcția localităților Taraclia – Ogorodnoe. Trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pompau alcoolul prin furtun, de pe teritoriul Republicii Moldova în Ucraina, transmite CURENTUL.

Până în momentul reținerii, cei trei bărbați izbutiseră să pompeze 4 tone de alcool pe teritoriul Ucrainei, altele 4 tone – urmau să fie transportate.

În timpul cercetărilor s-a constatat că persoanele reținute sunt 2 cetățeni moldoveni și 1 ucrainean. De asemenea, au fost depistate și două unități de transport, un Mercedes 711D, înmatriculat în Bulgaria, și un GAZ 53, în care se aflau recipientele și pompa.Mijloacele de transport și persoanele implicate au fost reținute.

În cadrul investigaţiilor, autovehiculele şi cantitatea de alcool au fost recunoscute în calitate de corpuri delicte, iar la moment, ofițerii de investigații speciale și de urmărire penală ai Poliției de Frontieră în comun cu omologii din Ucraina cercetează cazul.

Dacă bărbații vor fi găsiți vinovați riscă închisoare de la 3 la 10 ani, conform art. 248, al. 5 al Codului Penal al RM.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților