[ X ]
[ X ]
[ X ]
400 de asistenți sociali din țară vor fi instruiți în domeniul comunicării
20 Mai

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a inițiat un șir de instruiri pentru asistenții sociali din țară în domeniul comunicării. Scopul instruiri ține de sensibilizarea şi consolidarea profesionalismului asistenţilor sociali cu privire la realizarea reformei din domeniul asistenţei sociale şi formarea capacităţilor de comunicare pentru sporirea receptivităţii, transmite Curentul.md.

Specialiști ai Ministerului și experți în comunicare vor organiza 20 de ateliere de lucru pentru 400 de asistenți sociali comunitari în cadrul cărora li se vor forma competențe în domeniul de comunicare corporativă, comunicare cu beneficiarii, crearea planurilor de comunicare la nivel local între populație și asistentul social.

Obiectivele principale țin de schimbarea comportamentului în bine a asistentului social, creşterea transparenţei şi administrării programului de ajutor social prin colaborarea cu toate părţile interesate de îmbunătăţirea înţelegerii domeniului de asistență socială.

Organizarea acestor instruiri a apărut în urma evidenţierii de către experți a unor progrese neuniforme a nivelului de percepere din partea asistenților sociali a Programului de Ajutor Social şi Programului de Ajutor pentru Perioada Rece a Anului și abordare pretențioasă în unele cazuri a solicitărilor populației vulnerabile.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților