[ X ]
[ X ]
[ X ]
35 de turişti moldoveni, implicaţi într-un grav accident rutier în România
19 August

Trei persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite într-un accident de circulație produs miercuri dimineață în localitatea brăileană Baldovinești, după ce autocarul cu care erau transportați s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, scrie agerpres.ro.

„În autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci. Accidentul s-a produs la Baldovinești. S-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. A fost activat Planul Roșu de intervenție cu aprobarea prefectului. Planul Roșu se activează când este accident colectiv și capacitatea de intervenție este depășită. Au venit și colegii noștri de la SAJ Galați, care ne ajută”, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

Peste zece ambulanțe au intervenit pentru a transporta răniții la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila. Circulația este oprită în zonă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat că, din primele informații, doi copii și un adult au decedat. De asemenea, Arafat a arătat că au fost trimise echipaje suplimentare de la Galați, iar mai multe elicoptere sunt în așteptare în cazul necesității de transport a victimelor la spitale din București.

Un număr de 21 de persoane, cu vârste între 4 și 46 de ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Brăila, după accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești, iar medicii evaluează starea lor de sănătate, pentru a se vedea dacă este nevoie de intervenția elicopterului SMURD, potrivit informațiilor furnizate de managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu.

„La Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost aduse 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 4 și 46 de ani. Răniții cei mai grav au fost preluați de Chirurgie și Ortopedie. Nu pot să vă spun deocamdată dacă vom solicita intervenția elicopterului SMURD. Medicii de la UPU stabilesc asta, după ce evaluează, radiografiază sau fac CT-urile și ce mai trebuie. Nu ne-am mai întâlnit cu un caz de o așa dimensiune. Am intervenit cu tot ce am avut la dispoziție, cred că zece ambulanțe”, a declarat dr. Uscatu.

Inapoi la arhiva noutaților