În primele șapte luni ale anului curent, 32 % din totalul persoanelor înregistrate cu statut de șomer la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16-34 ani. 25 la sută din tinerii înregistrați au fost angajați în câmpul muncii cu suportul ANOFM, informează CURENTUL.
Potrivit datelor statistice, ponderea femeilor din totalul tinerilor înregistrați cu statut de șomer este mai mare decât a bărbaților, aceasta fiind de 53,2%.
Informațiile mai arată că 51,2% dintre tinerii șomeri sunt pentru prima dată în căutarea unui job, iar ceilalți 48,8% sunt cei care și-au pierdut, anterior, locul de muncă.
La capitolul mediul de trai, ponderea tinerilor domiciliați în mediul rural este mai mare decât ponderea celor domiciliați în mediul urban: 66,4% și, respectiv, 33,6%..
De asemenea, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cei mai mulți dintre tinerii înregistrați cu statut de șomer nu dețin nici o calificare – 69,8%. Tinerii cu studii secundar profesionale reprezintă 16,9 la sută, 8,6% din tineri au studii superioare de licență/masterat, iar 4,7% – au studii colegiale.