[ X ]
[ X ]
[ X ]
15 milioane de larve de crap şi cosaş urmează a fi distribuite în șase bazine acvatice
29 Aprilie

Bazinele acvatice aflate în gestiunea Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova vor fi populate, în premieră, cu larve de peşte. Aproximativ 15 milioane de larve de crap şi cosaş urmează a fi distribuite, în perioada mai-iunie curent, în şase lacuri, transmite CURENTUL.

Societatea Vânătorilor şi Pescarilor au anunțat cît vor fi populate bazinele “Ghidighici” din Vatra; “Delia” din Ungheni; “Cărămidăria” din Bălţi; “Berchin” din Edineţ; “Lacul vânătorilor” din Sângerei şi “Orăşenesc” din Orhei.

Specialistul în ihtiologie, Iurie Botnari, spune că metoda de populare a bazinelor cu larve oferă mai multe avantaje. În primul rând, nu este atât de costisitoare, un milion de larve costă 6,5 mii de lei, în timp ce o tonă de puiet – costă circa 40 de mii de lei. De asemenea, larvele sunt crescute practic în condiţii naturale, deoarece nu există schimb de apă, microfloră etc. În plus, sunt evitate anumite pierderi suportate în cazul populării cu puiet, spre exemplu, la transportarea acestuia, la transferul în bazin.

Pentru o zi de pescuit la aceste lacuri membrii Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova vor trebui să plătească 30 de lei, iar pescarii care nu sunt membri – câte 50 de lei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților