[ X ]
[ X ]
[ X ]
11 milioane de lei pentru drumurile din 24 de localităţi ale raionului Briceni
17 Iunie

24 de localități din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de reparații ale drumurilor locale. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni, transmite Curentul.md.

„Reparaţia şi întreţinerea drumurilor locale este responsabilitatea autorităţilor locale, care însă nu dispun de bani pentru aceste lucrări, iar drumurile degradează. Tocmai pentru soluționarea acestei probleme, anul curent, în premieră, din Fondul Rutier au fost alocate peste 400 de milioane de lei destinate autorităților locale pentru reparația drumurilor. Anul acesta, vom repara drumurile din peste 700 de sate, iar an de an vom extinde volumul alocațiilor, astfel ca în cîțiva ani să soluționăm problema drumurilor din țară atît la nivel național, cît și local”, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Vasile Botnari a subliniat necesitatea bunei gestionări a banilor prevăzuți pentru reparația drumurilor. „Banii vor fi alocați autorităților locale, care vor organiza licitațiile pentru selectarea executorilor. Important este ca aceste mijloace financiare să fie utilizate corect, conform destinației”, a punctat ministrul în discuția cu locuitorii din s. Bulboaca.

Astfel, în anul 2014, din mijloacele Fondului Rutier pe raionul Briceni se preconizează lucrări rutiere în volum total de cca 21 milioane de lei, inclusiv pentru reparaţia drumurilor din localităţi – 11 milioane de lei, pentru întreţinerea drumurilor – 9 milioane de lei, lucrări de reparaţii curente – 1,3 milioane de lei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților