[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zinaida Julea: Cu stomacul gol şi dezbrăcat nu-ţi prea vine să faci muzică
28 Ianuarie
foto: acasatv.md

Cunoscuta interpretă de muzică populară Zinaida Julea s-a încercat în mai multe genuri de muzică şi a avut succes în toate. Despre asta cîntăreaţa a povestit în cadrul unui interviu pentru elegant.md.

„Îmi plăcea jazz-ul şi-l cîntam pe acasă. Îmi plăcea Larisa Dolina – o artistă minunată, talentată, care cînta jazz, peste tot lua premii. Îi urmăream evoluţia şi la un moment dat se apucă să cînte pop. Un jurnalist o întreabă de ce a renunţat cu atîta uşurinţă la ceea ce a consacrat-o, la care ea spus că s-a săturat să umble flămîndă. Cu stomacul gol şi dezbrăcat nu-ţi prea vine să faci muzică pentru un public special şi atunci cîntăreţul se reprofilează”, a declarat Julea.

Astfel, publicul Zinaidei Julea s-a împărţit în două tabere. „Eu la începuturi am cântat numai muzică populară, la cîţiva ani, Petrică Sîrbu, Dumnezeu să-l ierte, un mare regizor de sunet, un acordeonist extraordinar, dar şi un mare prieten, mi-a spus să încerc şi estradă. Am cîntat mai multe şi-mi mergea foarte bine. Publicul s-a împărţit în două tabere – unii optau ca eu să cînt muzică populară, să o las pe cea uşoară, alţii mă vroiau doar cîntînd muzică uşoară”, a adăugat interpreta.

Potrivit acesteia, astăzi mai cîntă estradă doar pe la petreceri. „Nu o să-ţi joace omul pînă la epuizare sîrbe şi hore, cel mult patru, apoi e nevoie de un respiro”, a conchis Zinaida Julea.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților