[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-5 tineri interpreți din R. Moldova care se bucură de succes peste hotare
2 Februarie

Puțini interpreți de la noi se pot mîndri că sunt solicitați peste hotare, iar piesele lor au reușit să ajungă pe primele poziții ale topurilor  muzicale din Europa și Rusia.  CURENTUL. md a decis să vi-i prezinte pe cei care au reușit să se impună și în afara țării și, nu în ultimul rînd, să facă și bani pe măsură.

1. Dan Balan. Este moldoveanul pe care-l cunosc toți de la mic la mare, iar peste hotare: de la New York și pînă la Tokio.  El este primul artist din Moldova care a reușit să-și construiască  o carieră fulminantă . Este unicul artist moldovean care a ajuns la premiile „GRAMMY AWARDS”, a  fost nominalizat drept  cel mai bun artist la premiile MUZ TV, „Zalotoi Gramofon” din Rusia  și desemnat și cel mai bun artist din Rusia. A cucerit  publicul cu single-urile “Chica Boom”, “Justify Sex”, “Freedom”, “Лепестками слез” în duet cu Vera Brejneva și „Lendo Calendo” cu Tany Vander & Brasco. Acum stă mai mult la Moscova, dar are casă și la New York, unde, de altfel, și-a făcut și mulți prieteni.

Dan+Balan

2. Natalia Gordienko. E tînără, frumoasă și se bucură de aprecieri în întreg spațiul CSI, dar și peste Prut. Deține titlu de Artist emerit al RM, a participat la numeroase concursuri și festivități naționale și internaționale. A obținut locul I la concursul Internațional al Cîntecului de Estradă „Sevastopol-Ialta-2004”, cîștigă medalia de argint la nominalizarea de estradă „Canto estradă” la Jocurile Delfice Internaționale. A ajuns și la concursul internațional „World Championship of Performing Arts”  în SUA, Los Angeles, unde a obținut medalia de aur la nominalizarea „Vocal”.  Natalia Gordienko nu duce lipsă de concerte și recitaluri, ea mereu avînd agenda supra-încărcată.

945657_487604317961530_1336251918_n

3. Sergiu Istrati (Sasha Lopez). Și-a început cariera în cluburile din Chișinău, a făcut parte dintr-o formație, ca ulterior să devină Sasha Lopez. Acum e cel  piesele căruia sunt la mare căutare în mai toate cluburile de pe întreg continentul european. A spart topurile internaționale cu hiturile sale ”Weekend”, ”All My People” ,”Everybody Feels Alright”,”Beautiful life”. Trăiește la București, unde s-a căsătorit și de curînd și-a procurat și o casă.

SASHA LOPEZ Weekend

4. Anna Lesko. În România, unde se bucură de o popularitate imensă, este supranumită „rusoaică focoasă”. Ea este cîntăreață, pictoriță, textieră și extrem de sexy.  Primul șlagăr al solistei este „Ard în flăcări”, care a rămas pînă astăzi unul dintre cele mai cunoscute piese ale sale. Al doilea album lansat, „Inseparabili”, a devenit un succes comercial, solista fiind recompensată cu un disc de aur pentru vînzările înregistrate. Artistei i-a fost înmînată o distincție de casa de discuri Nova Music.

1184819_562829983778496_493969337_n

5.Natalia Barbu. Provine dintr-o familie de muzicieni, astfel încăt de mică cîntă. În R. Moldova a devenit cunoscută grație vocii sale foarte puternice. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținînd diferite premii și medalii. Tot ea a reprezentat Moldova în 2008 la Concursul Muzical Eurovision, clasîndu-se pe locul 10. Printre cele mai mari succese ale sale este lansarea single-ului „Îngerul meu” în România.  Totuși, adevărata popularitate  a venit odată cu căsătoria ei cu milionarul Tomi Sota, cu care are un băiețel. Acum, Natalia Barbu  lansează piese după piese și are la activ videoclipuri  scumpe, cu conținut incendiar. 

1385677_321491421326970_1071138752_n

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților