[ X ]
[ X ]
[ X ]
Top 5 artişti basarabeni care au devenit ambasadori ai României peste hotare
5 Februarie

Mai mulţi artişti autohtoni au devenit ambasadorii României peste hotare. Florin Grozea, artist, prezentator TV şi scriitor de cărţi despre industria muzicală a realizat un Top 5 în acest sens, transmite CURENTUL.

Astfel, pe locul 5 se află Cleopatra Stratan, fiica celebrului cîntăreţ Pavel Stratan. Aceasta este deţinătoarea a cinci recorduri mondiale: cel mai tînăr interpret care a lansat un album şi a susţinut un concert live, cel mai bine plătit artist tînăr, cel mai tînăr interpret care a primit trei premii MTV şi a înregistrat un hit naţional. „Toată lumea a auzit de Ghiţă”, spune prezentatorul.

Fiica lui Pavel Statan este urmată în top de trupa Carla`s Dreams. „Este o trupă de care vom mai auzi”, susţine bloggerul.

Fosta formaţie O-Zone se situează pe locul 3. Aceştia au devenit celebri în toată lumea datorită hitului „Dragostea din tei”. Mai mult, în 2008 Rihanna şi T.I. au folosit o bucăţică din piesa celor de la O-Zone şi au ajuns pe primul loc în topul american cu piesa „Live your life”.

Pe locul 2 s-au clasat băieţii de la Zdob şi Zdub. „Trupa a cîntat în deschiderea celor mai mari trupe cum ar fi: Fun Lovin` Criminals, Red Hot Chili Paper, Linkin Park”

Pe poziţia întîi se situează Sasha Lopez. „Hit-ul său „All my people” este cunoscut în toată lumea. Sasha Lopez vorbeşte foarte frumos despre România şi Moldova peste tot în lume”, a conchis Florin Grozea.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților