[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-10 interpreți din R. Moldova care se bucură de succes în România!
7 Decembrie

Republica Moldova este o țară care a dat naștere multor talente, însă din păcate nu oferă și posibilitatea de a crește foarte mult. Unii interpreți se conformează situației, alții preferă să se lanseze în showbiz-ul din România, unde ajung să se claseze pe primurile locuri în topurile muzicale. SHOK.md a decis să vi-i prezinte pe cei care au reușit să se bucure de succes nu doar pe piața muzicii din Moldova, dar și cea din România, scrie SHOK.md.

1. Anna Lesko este recunoscută  drept „rusoaică focoasă”  care se află în lumea muzicii din anul 2002. Pe plaiurile românești a hotărât să se stabilească încă de la vârsta de 17 ani. Datorită muncii asidue asupra carierei sale a reușit să ajungă pe treptele succesului și să-și delecteze fanii cu piese una și una înregistrate pe cele cinci albume ale sale. Succesul său pe piața românească este confirmat de cele două nominalizări oferite de TV Romanian Music Awards la categoria ,,Cea mai bună piesă” și ,,Cea mai bună interpretă”.

2. Sasha Lopez s-a apucat de muzică din copilărie, iar la vârsta de 15 ani a devenit  DJ profesionist  într-un club din capitală. În România a urcat în topurile muzicale în 2005 cu proiectului Studio One, însă și-n prezent face furori peste hotare cu proiectul Sasha Lopez. A reușit într-un timp foarte scurt să aibă succes, datorită talentului său, dar și a colaborărilor cu cele mai celebre nume: DJ Tom Boxer, Fly Project, Edward Maya. Printre piesele sale care au devenit hituri se numără:  “All my people”, “Everybody feels alright”, “Weekend”, “Lucky Star”, “Groove for your heart”.

3. Natalia Barbu a ales să urmeze cariera muzicală în România după ce-a câștigat trofeul Mamaia “98, fiindcă și-a dat seama că  muzica din Moldova este mult mai tradiționalistă. Printre cele mai mari succese ale sale este lansarea single-ului “Îngerul meu”, care s-a aflat săptămâni întregi în top. Însă și piesele ,,Fight”, ,,I feel so good”, ,, Iubire cu aromă de cafea” au stârnit reacții pozitive din parte publicului. Deși face furori pe piața muzicii din străinătate, interpreta nu uită să vină cu produsele sale muzicale și acasă. Recent interpreta a revenit în Moldova pentru a filma videoclipul piesei ,,Ai Plecat”.

4. Radu și Ana Sîrbu. Cred că e de toți știut că ,,Picasso” , așa cum i se spune lui Radu, s-a făcut remarcat  datorită  grupului muzical O-Zone. După desființarea trupei nu a încetat să cânte, ci dimpotrivă  şi-a câştigat o identitate  proprie. Stabilit cu traiul în România,  Radu a reușit nu doar să se poziționeze pe primele locuri în topurile muzicale, ci și să deschidă un studio de înregistrări și producție audio. Ana Sârbu este cunoscută de fani drept ,,Sianna” și este alături de soțul ei atât în viața reală, cât și pe scenă. Muncind cont la cot, soții Sârbu au realizat doar produse excepționale, iar de mare succes se bucură și cel mai recent proiect DJ Layla.

5. Pavel Stratan a debutat în showbiz  din 2002 cu albumul ,,Amintiri din copilărie” și de atunci a rămas în peisaj. Cred că fiecare din noi recunoaște stilul melodiilor lui Pavel Stratan cu care a răsturnat clasamentele muzicale. Un gram de nostalgie plus un pic de ironie este caracteristica  specifică pieselor lui Pavel. A plecat din Moldova, deoarece spune interpretul nu-i locul potrivit să faci muzică de mare succes. Se pare că România este într-adevăr un climat favorabil pentru a realiza muzică bună, deoarece din momentul în care s-a stabilit cu traiul acolo a lansat doar piese inedite în colaborare cu alți artiști: ,,Leagănă barca”(Anna Lesko), ,,Nata” (Liviu Vârciu), ,,În Moldova ( Cristyz).

6. Alex Mațaev provine dintr-o familie de muzicieni, care a apărut în lumina reflectoarelor la vârsta de 17 , ca membru a  trupei “In Effect”. În  România se face remarcat odată cu participarea la ,,X Factor”, unde a ajuns de altfel finalist în echipa Deliei.  Peste o perioadă foarte scurtă Alex a participat la show-ul ,,Te cunosc de undeva”, unde a câștigat simpatia publicului, fiindcă acest concurs i-a pus în valoare nu doar calitățile actoricești, ci și cele vocale. Primul său produs muzical cu care și-a câștigat un număr mare de fani în România este single “Cu capul în nori”, compus chiar de artist.

7. Nicoleta Gavriliță este tânăra interpretă din Moldova care a devenit recunoscută grație participării la ,,Vocea României”.  În urma experienței acumulate la acest show, Nicoleta apare cu o surpriză inedită pentru fani. Toamna aceasta Nicoleta Gavriliță și-a schimbat numele de scenă în Noel Toto și s-a lansat pe piața muzicală din România cu piesa de debut ,,Pam Pam”. În urma  vizualizărilor de pe Youtube,  se pare că melodia este îndrăgită de către public, prin feeling-ul pozitiv și plăcut  pe care-l transmite. Cel mai recent succes a interpretei este obținerea trofeului ,,Șlagărul Anului 2014” pentru piesa ,,O mie de minciuni”.

8. Dianna Rotaru în România cântă din anul 2009 ca membră a trupei “Provincialii” şi din 2013 face parte din echipa “Lanoy Production”, alături de  care a lansat piesa “Ghinion în dragoste”. De la lansarea acestei piese, presa din România a numit-o pe interpreta noastră „Elena Udrea de Chişinău”. De curând a lansat în showbiz-ul românesc piesa ,,Mă sting” în colaborare cu Yoyo, cu care a strâns numeroase laude. Periodic Diana Rotaru revine și în țara noastră cu produsele sale muzicale, fiindcă spune ea muzica nu are hotar între Republica Moldova și România.

9. Arsenium sub numele său real Arsenie Toderaș a făcut parte din trupa O-Zone aproximativ 6 ani, după care în 2006 evoluează în cariera solo cu primul său album “Al 33-lea element”. Deși a acumulat foarte multă  experiență din concertele O-Zone, nu a reușit să înregistreze istoria pe care au avut-o cu trupa. De fapt pe Arsenium nu-l putem cataloga ca fiind un interpret autohton stabilit cu traiul în România, fiindcă în prezent locuiește în Moscova și face naveta Moscova-Milano-București. Totuși putem declara că Arsenium este un basarabean îndrăgit de publicul român, atât timp cât a fost ales să reprezinte România la cel mai important festival de muzică din America Latina, în Chile.

 10. Anastasia Lazariuc este una dintre basarabencele care cunoaște foarte bine cu ce se mănâncă industria muncii. În cei 42 de ani de activitate a înțeles că nimic nu vine peste noapte. A pus mult suflet în cariera sa, de aceea a ajuns laureata mai multor concursurilor naționale și internaționale. Unul dintre succesele sale a fost titlul de Artistă Emerită a Moldovei în 1982, și chiar dacă era îndrăgită de publicul de la noi,  peste 7 ani Anastasia s-a strămutat în România. Peste Prut,  Anastasia și-a continuat cariera fructuoasă, iar cea mai nouă lansare este un album de colecţie cu cele mai îndrăgite piese ale interpretei, intitulat ” The Best Of”, care include o carte autobiografică.

Inapoi la arhiva noutaților