[ X ]
[ X ]
[ X ]
Show-ul la care biletele se vînd ca „pîinea caldă”
24 Ianuarie
foto: natiadinurma.wordpress.com

Grupul muzical „Хор Турецкого”, sub conducerea lui Mihail Turețki, artist al poporului din Rusia, va susține la 12 februatie, curent, un concert la Palatul Național „Nicolae Sulac”.  În program este inclus un carnaval de muzică pop, muzical, operetă,  rock-concert, gem-jazz, transmite Curentul.md.

Solicitate de reporterul nostru, casierițele Palatului Național au spus că  biletele la concert costă de la 400 la 1400 de lei. “Biletele se vînd ca pîinea caldă”, au precizat ele.

La 12 februarie „Хор Турецкого” va susține un concert inedit, interpretînd piesele  lui Liubov Orlova și Engelbert Hamperdink, Vladimir Visoțki și Viktor Țoi, grupul BeeGees,  Tom Jones, etc.

Primul concert al corului a avut loc  în 1990, la  Tallinn și Kaliningrad. Originea acestui grup de artă  a luat naștere în corul Sinagog din Moscova. La sfîrșitul anilor ’80, viitorul cor a lui Mihail Turețki a interpretat muzică de liturgie evreiască. După cîțiva ani, acest colectiv a mers dincolo de acest domeniu destul de îngust. Astăzi, grupul combină cu succes repertoriul de cele mai diverse genuri: operă, spirituală (liturgică), folclorică, muzică populară din diferite țări și epoci.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților