[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Efrim: SUA este unul dintre principalii susținători ai reformei sistemului judiciar
19 Decembrie

 

Ministrul în exercițiu al Justiției, Oleg Efrim, a avut ieri întrevedere cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de congresmanul Bob Goodlatte, Preşedintele Comitetului Judiciar, transmite CURENTUL.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat principalele aspecte ce ţin de reforma justiției.

Ministrul Oleg Efrim și-a exprimat recunoștința pentru interesul și sprijinul constant oferit de Statele Unite ale Americii în implementarea și promovarea reformelor din justiție.

Statele Unite, alături de Uniunea Europeană, sunt unul dintre principalii susținători ai reformei sistemului judiciar.” a declarat Ministrul.

În contextul discuțiilor, Oleg Efrim a comunicat congresmenilor americani despre obiectivele atinse în cadrul reformei justiției.

” Aplicarea legilor dau rezultate. Doi judecători au fost condamnați, la 7 și respectiv 8 ani de închisoare, pentru acte de corupție. Nu pot spune dacă e mult sau puțin, dar mă bucur că judecătorii încep să înțeleagă că nu pot fi mai presus de lege. O treime dintre judecători au plecat din sistem, iar în locul lor au venit oameni noi, cu viziuni noi”, a mai spus ministrul Oleg Efrim.

Congresmenii americani au apreciat înalt reformele din sistemul judiciar și politicile promovate de Ministerul Justiției în vederea edificării unui stat de drept, fără corupție.

Tatiana Cocerva

 

Inapoi la arhiva noutaților