[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Anatol Cotrobai: De specialitate sunt diplomat, dar lucrez ca artist
24 Februarie
Foto: facebook.com

Harley-Davidson din Moldova, el este cel care ne aduce realitatea sub forma umorului, cel care aduce zîmbete și veselie în sufletele oamenilor. Anatol Cotrobai ne-a vorbit într-un interviu acordat portalului Curentul.md, despre cum s-a format proiectul și ce alte surprize ne așteaptă în 2014.

Curentul.md: Cum a apărut proiectul “Comedy Chișinău”?

Anatol Cotrobai: “Comedy Chișinău” a apărut în urma proiectului „Comedy Club Chișinău Style”, care era o filială a „Comedy Club” din Moscova. Din aspecte financiare și alte motive nu am mai putut colabora. Cooperarea cu Moscova ne-a ajutat foarte mult ca să creștem în domeniu dat. Noi am format un proiect al nostru „Comedy Kishinew”, din echipă fac parte băieții finaliști ai concursului „КВН”. Sunt niște tineri talentați, care știu să își facă meseria, în jurul lor au fost foarte multe momente umoristice. Pentru a face parte din proiectul „Comedy Kishinew” nu e simplu, deoarece nu este de ajuns doar să poți cînta sau arăta ceva pe scenă. Umorul este o chestie foarte fină, ca să redai ceva cu umor trebuie să știi cum să o faci. Umorul este realitatea pe care o exprimi în altă formă.

C: Care este feedbackul publicului?

A.C.: Publicul reacționează extraordinar, avem foarte multe vizualizări pe  internet ceea ce ne bucură nespus de mult. Avem foarte multe comentarii de tot genul, dar totuși lumea ne privește și ne apreciază. Noi facem lumea mai frumoasă pentru faptul că aducem multe zîmbete și veselie în sufletele lor. Nu pot spune că pe noi ne place toată lumea, cui îi placem ne privesc, cui nu le placem tot ne privesc, de aici și apar diferite comentarii și păreri.

C: Ce palnuri artistice pregătiți pentru 2014?

A.C.: Deschiderea noului sezon de „Comedy Kishinew” va avea loc la 28 februarie, după care o dată la două săptămîni vor avea loc evenimentele noastre. În decurs de șapte ani de activitate pe scena „Comedy” sau acumulat 100 de  show-uri. Cu această ocazie pregătim un spectacol mare, care se va numi cred că al 100-lea eveniment party. Vrem să facem și un tur în toată țara, prin Cahul, Bălți și alte localități.

cotrobai (1)C: Cum reacționează oamenii publici la glumele făcute pe seama lor?

A.C.: Toată lumea reacționează diferit. Mai des rîd apropiații și copiii lor la glumele făcute pe seama oamenilor publici. Cred că am depășit o barieră importantă în relațiile cu mulți oameni, știm să glumim frumos căci în afară de „Comedy” mai ducem tot genul de evenimente, concerte, emisiuni TV, nunţi, aniversări, lansări de videoclipuri etc.

C: De ce v-ați pus numele Harley-Davidson și nu ați rămas Anatol Cotrobai?

A.C.: Cînd s-a deschis proiectul „Comedy Chișinău” ne-am gîndit la mai multe pseudonime ca „Gin Tonic”, „Aladin”, „NonStop”, „Harley-Davidson și „Cowboy Marlboro”. În final am ales „Harley-Davidson”, deoarece a sunat foarte puternic și chiar ne asociem. Și nu cred că o să schimbăm numele avînd așa mare succes.

C: Pe lîngă showul Comedy Chșinău, cu ce altceva vă ocupați?

A.C.: Un lucru pe care noi îl facem este că mai scriem și scenarii de film. Primul scenariu de film deja este făcut, însă pentru Ucraina, la al doilea lucrăm, care va fi pentru țara noastră. Mai filmăm spoturi publicitare la care activăm deja de mult timp. Lucrăm și la televiziune, suntem implicați în proiecte televizate. Mai am și alte surprize pe care acum nu le voi dezvălui. După specialitate sunt diplomat, la fel și colegul meu Vlad. Făcînd 5 ani de politică la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, am înțeles că nu vrem să facem asta pe tot parcursul vieții, și am ales să fim artiști. Din școală suntem legați de teatru, spectacole, umor și asta am ales să fim.

C: Anatol Cotrobai este vesel și în viața de zi cu zi la fel ca pe scenă?

A.C.: Optimismul și simțul umorului nu dispare niciodată. Acasă la fel ne distrăm cu copiii și soția ca și în societate.

cotrobai (2)C: Este acesta jobul dvs. de bază? Vă aduce un venit suficient?

A.C.: Din 2006 lucrez ca artist și chiar merită. E meseria mea de bază care îmi aduce venit și la care lucrez cu forțele și ideile mele proprii. Cu orice altceva ce m-aș ocupa, tot la scenă m-ar atrage, să fac noi glume și să dezvolt umorul.

C: Ce le doriți spectatorilor și telespectatorilor?

A.C.: Spectatorilor și telespectatorilor le doresc să facă tot posibilul să scrie scrisori sau emailuri că au nevoie de cît mai multe show-uri de televiziune autohtone. În cazul cînd există cerere, apar oferte și multă creație, e plăcut cînd publicul te așteaptă.  La fel, le doresc să aibă parte de cele mai frumoase show-uri autohtone, să primească plăcere de la faptul că trăiesc în țara asta, să aibă momente frumoase și zîmbete pe față.

Autor: Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților