[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doliu în lumea folclorului românesc
31 Ianuarie
foto: sanatate.bzi.ro

Vedeta televiziunii „Tezaur Folclor”, Mărioara Murărescu a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, la vîrsta de 66 ani, transmite Curentul.md.

Mai bine de jumătate de an, cea mai cunoscută realizatoare TV a stat în spitale. O boală necruţătoare a „smuls-o” din mediul ei şi a ţinut-o departe de tot ce îi era drag, familie şi prieteni. În urmă cu cinci ani, îndrăgita realizatoare TV a fost diagnosticată cu cancer la sîn, iar acum şase luni, aceeaşi boală a fost descoperită la coloana vertebrală. A învins boala, în urma intervenţiilor chirurgicale, însă de atunci a stat mai mult prin spitale decît acasă.

De-a lungul carierei sale, Mărioara Murărescu a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric”, în 1992, prima casetă video „Tezaur folcloric”, în 2000.

Vedeta televiziunii a fost decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, în decembrie 2003, şi cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în aprilie 2009.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților