[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adevăratul MOTIV pentru care Florin Piersic a devenit cetățean moldovean!
3 Aprilie
foto: cotidianul.ro

Actorul român Florin Piersic a obţinut cetăţenia Republicii Moldova în decembrie 2012, iar motivul se pare că este posibilitatea de a călători liber în Uniunea Europeană. Aceasta reiese dintr-o postare pe Facebook a ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, transmite SHOK.md.

Florin Piersic a mers ieri, la Întreprinderea de Stat „Registru“ pentru a-și perfecta actele, iar drept urmare ministrul Filip a scris următoarele:

„Perfectarea actelor de identitate pentru cetățeanul Republicii Moldova Florin Piersic la IS Registru. Încă un cetățean va putea călători fără vize în statele UE cu Pașaportul biometric”, a menționat el.

Amintim că actorul Florin Piersic a solicitat să i se acorde cetăţenia Republicii Moldova printr-o scrisoare adresată preşedintelui Nicolae Timofti pe 6 octombrie 2012, iar recent a depus jurământul de cetăţean moldovean la Ambasada Moldovei la Bucureşti.

România – țara natală a actorului, deşi a îndeplinit criteriile necesare pentru liberalizarea regimului de vize, nu este acceptată în spaţiul Schengen.

SHOK.md

Inapoi la arhiva noutaților