[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zinaida Greceanîi: Doar conlucrarea tuturor deputaţilor poate redresa situaţia în care se află ţara
12 Februarie

Toţi deputaţii din Parlamentul de legislatura a XX-a trebuie să depună eforturi pentru a îndreptăţi încrederea acordată de cetăţeni la alegerile din 30 noiembrie 2014. Declaraţii în acest sens a făcut preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din R. Moldova, Zinaida Greceanîi, de la tribuna centrală a Parlamentului, transmite CURENTUL.

„Nu cred că există în sală deputaţi care nu conştientizează situaţia gravă în care ne aflăm. De asemenea, ei ştiu cine poarta responsabilitate pentru asta. Nu le cerem să-şi recunoască vinovăţia. PSRM crede în viitorul RM ca stat suveran. Vreau să fac apel către deputaţii care sînt gata să muncească pentru prosperarea RM, pentru oamenii cărora le-am promis multe în campania electorală”, a declarat aceasta.

Potrivit lui Greceanîi, doar conlucrarea tuturor deputaţilor poate redresa situaţia gravă în care se află ţara.

„Pe lîngă pachetul de iniţiative sociale şi economice vă propunem unele obiective prioritare pentru noi şi pentru societate: denunţarea Acordului de Asociere cu UE, desfăşurarea unui referendum naţional privind vectorul politicii externe, păstrarea statutului de neutralitate, crearea unei comisii de anchetă pentru a afla ce s-a întîmplat în domeniul bancar, reluarea exporturilor în Federaţia Rusă. Mai mult, lansăm un grup interparlamentar pentru integrarea RM în Uniunea Vamală Euroasiatică. O pătrime din deputaţi deja sunt membri ai acestui grup”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților