[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zi istorică pentru R. Moldova. Această decizie vizează milioane de moldoveni!
13 Noiembrie

Parlamentul European urmează să ratifice astăzi Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

În acest sens, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, efectuează o vizită la Bruxelles, unde va participa la ședința plenară a Parlamentului European din 13 noiembrie, în cadrul căreia va fi ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Amintim că de la 1 septembrie anul curent, provizoriu a intrat în vigoare Acordul de Liber Schimb între R. Moldova şi Uniunea Europeană. Ulterior, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu majoritate de voturi ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE. 

CURENTUL.md precizează: Moldova şi Uniunea Europeană au demarat oficial negocierile pe marginea Acordului de Asociere în luna ianuarie 2010. În aceşti ani au avut loc mai multe runde de negocieri, acestea fiind încheiate la finele anului trecut. Procedurile tehnice care se aplică însă în astfel de situaţii au mai necesitat cîteva luni. La Summit-ul Parteneriatului Estic care a avut loc la Vilnius, pe 29 noiembrie 2013, Republica Moldova şi Uniunea Europeană au parafat Acordul de Asociere.

Ulterior, pe 27 iunie 2014, Republica Moldova şi Uniunea Europeană au semnat Acordul de Asociere, la Bruxelles. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere la 2 iulie curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților