[ X ]
[ X ]
[ X ]
Votat! Membrii comisiilor de anchetă vor fi obligaţi să depună o declaraţie
30 Aprilie

Deputaţii au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege prin care au completat articolul 35 din Regulamentul Parlamentului. Scopul documentului este prevenirea apariţiei situaţiilor de conflict de interese între membrii comisiilor de anchetă şi activitatea ce ţine de comisiile respective, transmite CURENTUL.

„Admiterea a astfel de situaţii duce inevitabil la prejudicierea activităţii comisiilor de anchetă şi face dificilă elucidarea adevărului în cauzele supuse examinării”, se menţionează în nota informativă a proiectului de lege.

Potrivit documentului, pînă la aprobarea componenţei nominale a comisiei de anchetă, fiecare candidat propus la funcţia de membru al comisiei depune o declaraţie care să ateste lipsa conflictelor de interese dintre exercitarea atribuţiilor în cadrul comisiei şi interesele personale.

„Norma dată nu vine să împiedice sau să limiteze în nici un fel exercitarea mandatului şi activităţile politice sau de altă natură pe care le presupune acesta”, se mai spune în nota informativă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților