[ X ]
[ X ]
[ X ]
Votat în Parlamentul European! Moldova va primi mai mulţi bani de la BEI
10 Martie

Republica Moldova va primi mai mulţi bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Asta după ce solicitarea eurodeputatului român Siegfried Mureșan ca Banca Europeană de Investiții să crească finanțările alocate țărilor din vecinătatea estică, a fost votată în Parlamentul European, transmite CURENTUL.

Astfel, Comisia pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European a votat în 9 martie 2015 raportul privind activitatea Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru anul 2013, care cuprinde și 37 de amendamente ale deputatului european Siegfried Mureșan. Într-unul dintre amendamente, eurodeputatul român a cerut ca BEI să crească finanțările alocate țărilor din vecinătatea estică, printre care și Republica Moldova.

„Este nevoie de o distribuție geografică echitabilă a proiectelor de finanțare aprobate de BEI. Țări precum România trebuie să aibă mai multe șanse de finanțare din partea băncii europene. Totodată, Banca Europeană de Investiții trebuie să crească finanțările alocate în țările din vecinătatea estică, precum Republica Moldova, pentru a reduce decalajul economic dintre acestea și Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Muresan.​

Banca Europeană de Investiţii este deținută de toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Rolul BEI este de a sprijini proiectele în ţările UE, precum şi de a investi în viitoarele state membre şi în ţările partenere. Împrumuturile anuale ale BEI depășesc valoarea de 70 de miliarde de euro.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților