[ X ]
[ X ]
[ X ]
Voronin este gata să voteze un nou guvern. Iată în ce condiţii!
23 Octombrie

Preşedintele Partidului Comuniştilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin este gata să voteze un nou guvern, în cazul în care Cabinetul de miniştri condus de Valeriu Streleţ va fi demis de către Parlament. Despre asta a vorbit Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite CURENTUL.

Liderul PCRM a spus că ar susţine, fie un guvern tehnocrat, fie un guvern normal susţinut de 79 de deputaţi (n.r. – PCRM, PD, PL, PSRM). „Aşa aş vrea să fie, cum în ultimele zile am votat toţi 79 de deputaţi”, a declarat Voronin.

Întrebat dacă preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ar fi un candidat bun la funcţia de prim-ministru, Vladimir Voronin a evitat să dea un răspuns clar, dar a venit cu laude la adresa speaker-ului.

„Domnul Candu conduce foarte bine şedinţele Parlamentului. Sînt impresionat. Pe mine asta mă impresionează şi mă satisface”, a adăugat politicianul.

CURENTUL.md precizează: Fracţiunile PCRM şi PSRM au înregistrat ieri în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Streleţ, care urmează să fie examinată în cadrul şedinţei din 29 octombrie 2015. Cele două fracţiuni au împreună 45 de mandate. Pentru demisia Guvernului este nevoie ca moţiunea de cenzură să fie votată de cel puţin 51 de deputaţi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților