[ X ]
[ X ]
[ X ]
Voronin, după întrevederea cu Leancă: Ne-am înţeles cum procedăm mîine!
11 Februarie

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Partidului Comuniştilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, transmite CURENTUL.

Deşi anterior liderul PCRM spunea că nu va vota pentru Iurie Leancă în funcţia de prim-ministru, astăzi, Voronin a spus că nu are obiecţii faţă de Iurie Leancă, cu excepţia faptului că nu a depus flori la monumentul lui Vladimir Lenin.

„Ne-am înţeles cum procedăm mîine în cadrul şedinţei Parlamentului. Regret că nu ne-am întîlnit pînă acum. Este prima dată cînd vine la sediul partidului nostru. Am vorbit pe marginea programului, dar nu am văzut lista nominală. Totul depinde de executori. Mîine se va hotărî. Uşa rămîne deschisă. Trebuie de scos ţara din impas. Aşteptăm componenţa nominală a Guvernului. Mîine va fi hotărît în dependenţă de componenţa nominală a Guvernului”,  a declarat Voronin.

La rîndul său, Iurie Leancă a menţionat că a fost o discuţie constructivă.

„Am avut un schimb de opinii. În cazul în care voi obţine votul majorităţii sunt sigur că vom putea discuta şi cu colegii din PCRM. A fost o discuţie constructivă. Distanţa nu e aşa de mare de la Guvern. Dacă mă veţi mai invita, voi veni, pe 22 aprilie (n.r. – ziua de naştere a lui Vladimir Lenin)”, a declarat acesta.

Totodată, liberal-democratul nu a exclus că se va întîlni şi cu cei de la Partidul Liberal. „Mai este timp, azi, şi mîine pînă la ora 10”, a conchis Iurie Leancă.

CURENTUL.md precizează: Joi, 12 februarie 2015, premierul desemnat, Iurie Leancă va cere Parlamentului vot de încredere pentru programul de activitate şi lista Guvernului. Pentru învestirea Guvernului este nevoie de votul a cel puţin 51 de deputaţi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților