[ X ]
Voronin despre semnarea Acordului de Asociere: PCRM nu este împotriva modernizării ţării
27 Iunie

Partidul Comuniştilor (PCRM) nu este împotriva modernizării ţării , a aplicării noilor inovaţii în toate domeniile de activitate însă, aceste obiective trebuie realizate prin prisma intereselor naţionale atît în raport cu ţările UE , cît şi în raport cu partenerii tradiţionali ai Moldovei. Declaraţia a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, după semnarea la Bruxelles a Acordului de Asociere RM-UE, transmite CURENTUL.

Liderul comuniştilor a menţionat că, prin semnarea acestui document, Moldova îşi pierde independenţa politică, economică, socială deoarece, „ţara noastră nu este pregătită pentru a face faţă unor cerinţe atît de drastice din partea UE”.

„Pînă la semnarea Acordului, PCRM a declarat în repetate rînduri că acceptarea unui document care nu este discutat în societate, nu sînt organizate audieri în Legislativ într-o ţară parlamentară este inadmisibilă. Nu a fost organizat un Referendum naţional în care poporul singur să-şi decidă soarta”, a mai spus Voronin.

De asemenea, preşedintele PCRM a declarat că, cel mai grav este că, Guvernul de la Chişinău nu poate interveni în acest Acord timp de 3 ani. „Adică, în condiţiile în care se va demonstra că, capitole întregi din document nu vor putea fi implementate, ţara noastră nu va avea nici o şansă să revadă aceste poziţii şi va fi îngenunchiată de UE”, a conchis Vladimir Voronin.

CURENTUL.md aminteşte că astăzi, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul urmează să fie ratificat săptămîna viitoare de Parlamentul de la Chişinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților